Воювали проти ЗСУ на Херсонщині та Донеччині: довічне ув’язнення загрожує ще 8 зрадникам

19:35, 18 вересня 2023
До початку повномасштабного вторгнення рф вони приєднались до терористичних угруповань «л/днр» та воювали проти сил АТО на сході України.
Воювали проти ЗСУ на Херсонщині та Донеччині: довічне ув’язнення загрожує ще 8 зрадникам
Фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вісьмом зрадникам, які воювали проти ЗСУ на Харківщині та Херсонщині, повідомили про підозру у державній зраді та колабораціонізмі. Про це повідомляє СБУ. 

Їх взяли у полон під час боїв у районах Лимана та Лисичанська, а також під час звільнення правобережної частини Херсонщини.

Серед затриманих – гранатометники, радіотелефоніст та кулеметники.

Зазначається, що майже всі вони бойовики «зі стажем», оскільки ще до початку повномасштабного вторгнення рф приєднались до терористичних угруповань «л/днр» та воювали проти сил АТО на сході України.

Наприкінці лютого 2022 року вони добровільно увійшли до складу регулярних підрозділів 1-го та 2-го армійських корпусів Південного військового округу країни-агресора.

Разом з російськими загарбниками вони штурмували українські міста в Донецькій та Херсонській областях. Під час боїв використовували різні види ворожої автоматичної і протитанкової зброї.

Також зрадники облаштовували вогневі позиції окупантів та будували для них фортифікаційні споруди для стримування контрнаступальних операцій українських військ.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинної діяльності зловмисників. Їм загрожує довічне позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду