Прем’єр Румунії пропонує продовжити заборону на імпорт української агропродукції на 30 днів

17:53, 18 вересня 2023
Марчел Чолаку заявив, що проситиме міністрів сільського господарства та економіки накласти заборону на українську агропродукцію ще на 30 днів.
Прем’єр Румунії пропонує продовжити заборону на імпорт української агропродукції на 30 днів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Румунія збирається продовжити заборону на імпорт української агропродукції. Прем'єр-міністр країни Марчел Чолаку заявив, що звернеться до міністрів сільського господарства та економіки з проханням продовжити заборону на імпорт української агропродукції на 30 днів, пише RFI.

Чолаку наголосив, що чекає від прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля пропозиції щодо ліцензування експорту зернових, які він буде обговорювати.

"Як ви бачили, Комісія вимагала запровадити систему ліцензування експорту зернових до країн ЄС. Прем'єр-міністр України також дотримувався тієї ж логіки, кажучи про те, що жорсткий контроль все одно буде", – сказав Чолаку.

Він додав, що після рішення Європейської комісії не продовжувати заборону на українську агропродукцію, "жоден кілограм пшениці не був імпортований до Румунії з України".

"Якщо будуть запити на експорт до Румунії, я обов'язково попрошу міністра аграрної політики і міністра економіки ухвалити спільний наказ про те, що терміном на 30 днів, поки все не з'ясується, обмеження буде продовжено. Повторюю, запитів немає, і хочу запевнити аграріїв, що такого, як було рік тому, вже не буде", – додав румунський прем'єр.

Раніше ми писали, що Польща заблокує вступ України до ЄС, якщо не буде знайдено рішення з експорту зерна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду