У 2024 році можуть взлетіти ціни на вино

23:02, 22 жовтня 2023
Законодавство України педбачає підвищення стандартів якості та контролю за виробництвом вин, що впливає на їх вартість.
У 2024 році можуть взлетіти ціни на вино
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Законопроєкт про виноград і виноробство в Україні передбачає підвищення стандартів якості та контролю за виробництвом вин. Зараз висока якість українських вин робить їх ціни високими. Прогнозується, що внаслідок нових вимог ціни можуть зрости, – повідомляє «Фокус».

Представники «Укрсадвинпрому» заявляють, що ціни на вино можуть підвищитися через загальне здорожчання виробництва вина. Вартість пляшок, діжок, пального та зарплати зростає, що впливає на виробничі витрати.

Законопроєкт №9139 призначений покращити якість виробництва вин в Україні, і, за думкою експертів, це сприятиме збільшенню внутрішнього виробництва високоякісних вин, а імпортні вина меншої якості поступово витісняться. Великі виробники в Україні дивляться на законопроєкт як на засіб підвищити стандарти та конкурентоспроможність вітчизняних вин.

Важливою проблемою на ринку є баланс між якістю та ціною вина. Важко знайти компроміс між високою якістю продукції і її доступною ціною. Очікується, що нові законодавчі механізми сприятимуть підвищенню якості вина в Україні, але можуть призвести до зменшення сегмента недорогих вітчизняних вин через конкуренцію імпортним винам.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України