Посадовців «Херсонтеплоенерго» підозрюють у виведенні на власні рахунки під час окупації 13 млн гривень

21:44, 24 жовтня 2023
ДБР повідомило про підозру посадовцям, які під час окупації Херсона вивели з КП «Херсонтеплоенерго» мільйони гривень.
Посадовців «Херсонтеплоенерго» підозрюють у виведенні на власні рахунки під час окупації 13 млн гривень
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Співробітники Державного бюро розслідувань оголосили про підозру посадовцям комунального підприємства «Херсонтеплоенерго», які під час окупації міста Херсон незаконно вивели зі структури підприємства мільйони гривень, – повідомили в ДБР.

Під час окупації Херсона на рахунках «Херсонтеплоенерго» накопичилися кошти від фізичних та юридичних осіб за послуги з постачання теплової енергії. Замість того, щоб зберегти ці гроші на депозиті або сплатити борги за газ, директорка підприємства спільно з головним бухгалтером та керівницею профспілкової організації організували схему виведення коштів на приватні рахунки.

За допомогою віддаленого доступу до рахунків підприємства, вони переказали гроші на рахунок профспілкової організації, порушуючи чинне законодавство, діюче під час воєнного стану. Після цього ці кошти були переведені на особисті банківські рахунки власниць схеми.

За підсумками цієї схеми, протягом червня по серпень 2022 року з «Херсонтеплоенерго» було виведено 13 мільйонів гривень, з яких понад 5,5 мільйонів гривень були перераховані на особисті рахунки директорки, головного бухгалтера та голови профспілки.

Трьом фігуранткам справи було пред'явлено підозру у зловживанні службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків і було вчинено за попередньою змовою групою осіб. За цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Всі кошти, виведені злочинним шляхом з підприємства, будуть повернуті. Директорка підприємства вже не обіймає цю посаду, а щодо інших учасниць схеми подано клопотання щодо їх відсторонення від посад.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду