Потужність 12-го санкційного пакета Євросоюзу має бути більшою, ніж у попередніх, — Зеленський

20:30, 26 жовтня 2023
Президент вкотре наголосив на необхідності заморожування всіх активів терористичної держави рф та її спільників у всіх доступних юрисдикціях і їхнього використання для компенсації завданих Україні збитків.
Потужність 12-го санкційного пакета Євросоюзу має бути більшою, ніж у попередніх, — Зеленський
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Потужність нового 12-го санкційного пакета Євросоюзу має бути більшою, ніж у попередніх пакетів. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу на саміті Європейської Ради.

«Я вдячний за санкційний тиск на росію - кожен з ухвалених пакетів санкцій справді необхідний. Зараз головне, щоб усі санкції працювали повною мірою, і щоб росія не змогла їх обійти», - заявив він.

За словами Зеленського, саме «маніпулювання санкціями і спроби нейтралізувати їх - одне з топових завдань для кремля, тому варто активізувати нашу спільну роботу проти цього, проти всіх посередників, які допомагають росії обходити санкції, особливо в Європі та інших регіонах світу».

«Обговорюється новий, 12-ий пакет санкцій ЄС. Ми маємо врахувати досвід усіх попередніх пакетів. І потужність нового санкційного кроку ЄС має бути більшою, ніж у попередніх», - наголосив глава держави.

Крім того, Зеленський вкотре наголосив на необхідності заморожування всіх активів терористичної держави рф та її спільників у всіх доступних юрисдикціях і їхнього використання для компенсації завданих Україні збитків.

«Буде справедливо, якщо кошти, накопичені російським режимом для війни, будуть використані для миру. І це підтвердження сили права - використовувати такі кошти в інтересах жертв порушення росією міжнародного права», — зазначив він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Лідія Ізовітова
    Лідія Ізовітова
    голова Національної асоціації адвокатів України
  • Олег Коліуш
    Олег Коліуш
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Вищого антикорупційного суду
  • Олександр Дзюба
    Олександр Дзюба
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва