Кабмін пропонує віднести стягнене в дохід держави підсанкційне житлове майно до обʼєктів малої приватизації

17:41, 27 жовтня 2023
Уряд схвалив законопроект, яким пропонується поширити дію ЗУ «Про приватизацію державного і комунального майна» на приватизацію обʼєктів житлового фонду, стягнених в дохід держави за рішенням суду.
Кабмін пропонує віднести стягнене в дохід держави підсанкційне житлове майно до обʼєктів малої приватизації
Фото: КМУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів пропонує віднести стягнене в дохід держави підсанкційне житлове майно до обʼєктів малої приватизації Пропонується застосовувати цю норму, якщо урядом буде визначено такий спосіб виконання рішення суду. Відповідний законопроект був схвалений урядом на засіданні 27 жовтня, повідомив представник Уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук.

Він повідомив, зо Кабміном схвалено проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо квартир, стягнених в дохід держави за рішенням суду відповідно до Закону України «Про санкції».

Цим законопроектом пропонується поширити дію ЗУ «Про приватизацію державного і комунального майна» на приватизацію обʼєктів житлового фонду, стягнених в дохід держави за рішенням суду відповідно до ЗУ «Про санкції». Також пропонується віднести такі обʼєкти житлового фонду до обʼєктів малої приватизації, якщо урядом буде визначено такий спосіб виконання рішення суду, та встановити , що дія ЗУ «Про приватизацію державного житлового фонду» не поширюється на приватизацію обʼєктів державного житлового фонду, стягнених у дохід держави за рішенням суду відповідно до ЗУ «Про санкції».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва