Вимагали $300 000 за вирішення «земельного» питання: викрито депутата Тернопільської райради та його адвоката

18:45, 8 листопада 2023
За даними слідства, депутат та його спільник-адвокат вимагали 300 тисяч доларів з українського інвестора, який хотів придбати агрокомпанію на території регіону.
Вимагали $300 000 за вирішення «земельного» питання: викрито депутата Тернопільської райради та його адвоката
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки та Національне антикорупційне бюро викрили депутата Тернопільської районної ради та його адвоката, які вимагали 300 тисяч доларів за вирішення «земельного» питання. Про це повідомляє СБУ.

За матеріалами слідства, депутат та його спільник-адвокат вимагали 300 тисяч доларів з українського інвестора, який хотів придбати агрокомпанію на території регіону.

«За цю суму фігуранти обіцяли покупцю не створювати штучних перешкод під час оформлення власності на земельні ділянки, які належать сільгосппідприємству», — йдеться у повідомленні.

Окрім депутата і адвоката викрито також нинішнього власника цього підприємства, який підбурював покупця до підкупу судді, депутата та його спільника, щоб землю цього підприємства остаточно вивели в приватну власність.

На підставі зібраних доказів депутату райради повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Злочинні дії його спільника – адвоката – кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Крім того, підозру отримав керівник агропідприємства за ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду