Хабар у крипті: нардеп Андрій Одарченко хотів підкупити голову Державного агентства відновлення Найєма

12:12, 21 листопада 2023
НАБУ повідомляє, що в обмін на гроші він просив, щоб йому допомогли отримати гроші з фонду ліквідації наслідків війни на ремонт підконтрольного йому обʼєкта інфраструктури.
Хабар у крипті: нардеп Андрій Одарченко хотів підкупити голову Державного агентства відновлення Найєма
Фото: НАБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

НАБУ викрило депутата, члена комітету з питань антикорупційної політики у спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.  Як повідомляється, він пропонував неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin, в еквіваленті 50 тисяч доларів. 

Зазначимо, що в НАБУ офіційно не називають прізвище депутата, але, за даними ЗМІ, йдеться про Андрія Одарченко.

За інформацією НАБУ, в обмін на гроші він просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури.

Повідомляється , що після виділення коштів з фонду на криптогаманець викривача-топпосадовця надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 тис. дол. США.

Також у НАБУ підкреслили, що це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати. Наразі тривають слідчі дії. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гончарова
    Ірина Гончарова
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді