Уряд удосконалив порядок виплат ВПО: що змінилося

17:48, 21 листопада 2023
Уряд вніс зміни до виплат держдопомоги ВПО, які повернулися з-за кордону, та повторно переміщених осіб.
Уряд удосконалив порядок виплат ВПО: що змінилося
Джерело фото: nrcu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На засіданні Кабінету Міністрів України 21 листопада були внесені зміни до ряду урядових постанов щодо обліку та допомоги внутрішньо переміщеним особам та виплат їм державної допомоги. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Серед змін є можливість отримання виплат ВПО через 15 робочих днів після повернення в Україну, що стосується тих осіб, які оформлюють виплати вперше після перебування за кордоном.

Крім того, у разі повторного переміщення через обов’язкову евакуацію після 1 серпня 2023 року, особи, які вже отримували виплати, зможуть продовжувати отримувати допомогу ще протягом 6 місяців, за умови їх включення до списків евакуйованих, затверджених обласними військовими адміністраціями.

Для ВПО, які виїхали з населених пунктів через можливі бойові дії чи тимчасову окупацію, встановлено право отримання виплат протягом 3 місяців після завершення таких подій, що відкриває можливість отримати допомогу у більш пізніші терміни.

У нових змінах зазначено, що непрацездатна особа працездатного віку, яка отримує допомогу ВПО, повинна активно сприяти своїй зайнятості протягом 3 місяців, зокрема, шляхом пошуку роботи, реєстрації як фізичної особи – підприємця або подання заяви на отримання гранту для розвитку бізнесу / навчання тощо.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва