Блокада польського кордону завдала Україні збитків на суму понад 400 млн євро

18:12, 22 листопада 2023
Збитки українських перевізників становлять 350 євро за простій, за добу.
Блокада польського кордону завдала Україні збитків на суму понад 400 млн євро
Джерело фото: glavcom
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У результаті блокування кордонів польськими страйкарями економіка України зазнала збитків, які за оцінками Федерації роботодавців України, перевищують позначку у 400 мільйонів євро. Про це під час брифінгу заявив віце-президент Асоціації міжнародних автоперевізників Володимир Балін, пише Укрінформ.

«Ситуація дійсно критична. Я не готовий сказати, як інші галузі розвиваються, хоча, за оцінкою Федерації роботодавців України вже сьогодні понад 400 мільйонів євро наша економіка зазнала. Ми фіксуємо збитки наших перевізників із розрахунку внутрішньої дохідності – 350 євро за простій, за добу», – розповів Володимир Балін.

За словами віце-президента, польські протестувальники порушують умови страйку, що може призвести до його скасування.

«Є порушення з боку страйкарів. Вони, коли писали заяви у гміни (адміністративі одиниці в Польщі – ред.), вказували, що будуть пропускати певні види товарів, зокрема гуманітарку та небезпечні вантажі, наприклад, паливо. На сьогодні є відповідні особи, які фіксують, що це не здійснюється, і фактично ці машини стоять в загальній черзі. Це все накопичується і доводиться до влади Польщі. І ми сподіваємося, що за порушення умов страйку, він буде скасований, і відповідно поліція зробить так, щоб був проїзд», – підкреслив Балін.

Володимир Балін також додав, що адвокати готують листи на гміни щодо того, що блокування кордону є реальною загрозою життю та здоров'ю водіїв.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська