Понад 170 тисяч будівель зруйновані або пошкоджені через війну, — Олена Шуляк

14:45, 29 листопада 2023
Також зруйновано та пошкоджено понад 3,5 тисячі закладів освіти, більш ніж 420 великих та середніх підприємств, 18 аеропортів і цивільних аеродромів, 344 мости та переправи і понад 25 тисяч автомобільних доріг.
Понад 170 тисяч будівель зруйновані або пошкоджені через війну, — Олена Шуляк
Фото: Суспільне: Черкаси
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україні зруйновано та пошкоджено понад 170 тисяч будівель. Про це повідомила голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, очільниця партії «Слуга народу», заступниця керівника однойменної парламентської фракції Олена Шуляк у блозі для Укрінформу.

«Лише за перший рік війни, згідно з даними Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ, росія завдала майже 5000 ракетних та 3500 авіаційних ударів по території України і випустила понад 1100 безпілотників», - зазначила Шуляк.

Вона зауважила, що у цю статистику не враховані артилерійські обстріли та використання реактивних систем залпового вогню, від яких потерпають громади на лінії зіткнення та прифронтові міста та селища.

«Як результат, лише за попередніми оцінками Київської школи економіки (KSE), станом на зараз маємо понад 170 тисяч зруйнованих або пошкоджених внаслідок бойових дій будівель», - повідомила Шуляк.

Вона додала, що також зруйновано та пошкоджено понад 3,5 тисячі закладів освіти, більш ніж 420 великих та середніх підприємств, 18 аеропортів і цивільних аеродромів, 344 мости та переправи і понад 25 тисяч автомобільних доріг.

«Наше завдання сьогодні не просто відбудувати, як було, а відновити ці населені пункти за принципом build back better, створивши усі умови для їхнього системного відновлення», - наголосила народний депутат.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду