У Києві знешкодили рейдерську банду, яка захопила паркувальні майданчики

12:29, 29 листопада 2023
Шляхом погроз та залякувань зловмисники отримали доступ та змогу фактичного збору грошових коштів з автовласників за оренду паркувальних майданчиків.
У Києві знешкодили рейдерську банду, яка захопила паркувальні майданчики
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві правоохоронні органи викрили озброєне злочинне угруповання, яке здійснило рейдерське захоплення столичних паркувальних майданчиків. Про це повідомила пресслужба поліції Києва.

Організував злочинну групу уродженець Київщини, 1986 року народження. До складу угруповання входило ще пʼять мешканців Києва і Київської області, 1973-1992 років народження.

«За даними слідства, члени злочинної організації здійснили рейдерське захоплення шести паркувальних майданчиків на території столиці, на яких підприємці на законних підставах здійснювали свою діяльність.  Паркувальні майданчики знаходяться у користування товариств з обмеженою відповідальністю згідно договорів оренди з КП «Київтраспарксервіс». Щоб змусити підприємців передати права на бізнес, фігуранти погрожували потерпілим фізичним насильством та розправою. Відтак, шляхом погроз та залякувань, зловмисники отримали доступ та змогу фактичного збору грошових коштів з автовласників  за оренду паркувальних майданчиків», - сказано у повідомленні.

Зазначається, що на парковках зловмисники ставили своїх менеджерів, які привласнювали весь прибуток, при цьому реальні власники залишалися без нічого. Приблизний збиток нанесений юридичним особам від даної протиправної діяльності за пів року становить понад 1,5 млн. грн.

У ході проведення поліцейської спецоперації правоохоронці в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали шістьох осіб, в тому числі організатора. Працівники поліції провели 39 обшуків за місцем проживання фігурантів, гаражних та дачних кооперативах, автомобілях та вилучили докази злочинної діяльності: гроші, чорнові записи, мобільні телефони, флешнакопичувачі, вогнепальну зброю і боєприпаси без передбачених законом дозволів.

Наразі зловмисникам повідомили про підозру у скоєнні злочинів. Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту із носінням електронних браслетів. Досудове розслідування триває, перевіряється причетність затриманих до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду