Зарубав сокирою свого знайомого і розчленував тіло: вбивця постав перед судом

23:59, 5 грудня 2023
Вбивця вивіз і закопав біля гаражу у себе на дачі частину тіла потерпілого, а згодом планував зробити ще декілька ходок.
Зарубав сокирою свого знайомого і розчленував тіло: вбивця постав перед судом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Фрунзенський районний суд м. Харкова визнав винним 72-річного чоловіка в умисному вбивстві. Зловмиснику призначено покарання у виді 8 років 6 місяців позбавлення волі, передає Харківська обласна прокуратура.

Інцидент стався 19 січня у Немишлянському районі м. Харкова. Двоє літніх чоловіків вживали алкоголь, святкуючи Водохреща, і встигли розпити півтора літра горілки, коли між ними виникла суперечка.

«Господар квартири у якості останнього аргументу обрав фізичну розправу. Він взяв сокиру, яка лежала поруч зі столом, та завдав нею шість ударів по голові свого гостя. Потерпілий помер на місці.

Зловмисник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, пішов спати. Прокинувшись наступного ранку, він усвідомив, що вбив людину, проте відповідати за це не хотів. Тому він сходив до магазину за горілкою і, випивши, за його словами «для заспокоєння», розчленував тіло вбитого товариша. Він планував ховати тіло поступово — частинами», - повідомили у прокуратурі.

21 січня вбивця вивіз і закопав біля гаражу у себе на дачі частину тіла потерпілого, плануючи зробити ще декілька ходок. Однак, повернувшись додому, побачив там правоохоронців. Їх викликала його донька — жінка принесла батькові ліки та, відкривши двері його квартири власним ключем, побачила рештки трупа поруч з інструментами, які були у крові. Злякавшись, жінка подзвонила у поліцію. Того ж дня вбивцю було затримано.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України