У ДПСУ пояснили, як отримати дозвіл на перебування у прикордонній смузі

22:29, 17 грудня 2023
Для перебування у прикордонній смузі необхідно мати дозвіл органу Держприкордонслужби.
У ДПСУ пояснили, як отримати дозвіл на перебування у прикордонній смузі
Фото: vezha.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як раніше ми писали, Кабінет Міністрів України встановив спеціальний прикордонний режим і заборонив вільний в'їзд, перебування, проживання й пересування осіб у прикордонній смузі.

Речник ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що для перебування у прикордонній смузі необхідно мати дозвіл органу Держприкордонслужби. Про це він сказав в ефірі марафону.

 «Для отримання такого дозволу треба діяти у відповідності до закону про звернення громадян. Люди можуть звернутись як поштовим зв’язком, так і особисто або за допомогою електронного зв’язку до прикордонного загону, в смузі місцевості якого вони планують перебувати. Мають надати документи, в першу чергу паспорт. Це стосується фізичних і юридичних осіб. А щодо дітей до 18 років таке звернення можуть подати батьки або законні представники», - сказав Демченко.

Щодо юридичних осіб, це мають бути документи, які підтверджують їхню діяльність, і копії документів, для чого їм перебувати у прикордонній смузі, зазначив він. Усі документи мають бути подані і протягом 10 діб прикордонний загін має їх вивчити і наступного дня повідомити заявнику щодо свого рішення, додав речник.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська