Німеччина не депортуватиме українців для служби у ЗСУ — Мін'юст ФРН

13:23, 22 грудня 2023
Для мене неможливо уявити, як ми можемо примушувати людей з інших країн служити зі зброєю в руках, — міністр юстиції Німеччини Марко Бушман.
Німеччина не депортуватиме українців для служби у ЗСУ — Мін'юст ФРН
Фото: Getty Images
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушман заявив, що у ФРН не будуть примушувати українських біженців до військової служби у ЗСУ, депортуючи їх в Україну. Про це повідомляє DW.

"Примушувати людей виконувати військову службу або проходити військову службу проти їхньої волі - це не наш випадок", - зазначив міністр.

За його словами, якщо влада України захоче призвати в армію чоловіків, які залишили країну, це не матиме практичних наслідків для українців, які живуть у Німеччині.

"Для мене неможливо уявити, як ми можемо примушувати людей з інших країн служити зі зброєю в руках, враховуючи, що, згідно з нашою конституцією, громадяни Німеччини не зобов'язані цього робити проти їхньої волі", - заявив Бушман.

Раніше ми писали, що Рустем Умєров заявив про плани викликати до призовних пунктів ЗСУ українців, які живуть за кордоном. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду