Кабмін вніс зміни до положення про Національне агентство України з питань державної служби

18:15, 16 січня 2024
НАДС надано повноваження з формування і реалізації державної політики у сфері служби в органах місцевого самоврядування.
Кабмін вніс зміни до положення про Національне агентство України з питань державної служби
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 16 січня, Уряд вніс зміни до Положення про Національне агентство України з питань державної служби з метою приведення його у відповідність до Закону України від 02.05.2023 N 3077-IX «Про службу в органах місцевого самоврядування». Про це повідомила пресслужба НАДС.

Зокрема, НАДС надано повноваження з формування і реалізації державної політики у сфері служби в органах місцевого самоврядування.

Так, передбачено, що НАДС забезпечує оприлюднення оголошень про проведення конкурсів на зайняття посад службовців місцевого самоврядування та їх результатів, а також адміністрування Єдиного порталу вакансій публічної служби; вносить в установленому порядку КМУ подання щодо віднесення посад службовців місцевого самоврядування, не зазначених у статті 8 ЗУ «Про службу в органах місцевого самоврядування», до відповідних підкатегорій посад службовців місцевого самоврядування; здійснює моніторинг за додержанням умов реалізації громадянами права на доступ до служби та проходження служби в органах місцевого самоврядування.

Раніше ми писали, що для держслужбовців, які не розуміють, як і чому вони отримують заробітну плату, яку вони зараз отримують, відкрили «гарячу лінію».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва