Без поважних причин не з’явився до ТЦК: на Черкащині судитимуть ухилянта

22:21, 26 січня 2024
Ухилянту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.
Без поважних причин не з’явився до ТЦК: на Черкащині судитимуть ухилянта
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Черкащині скерували до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Як повідомила Черкаська обласна прокуратура, 43-річний чоловік, будучи придатним до військової служби та перебуваючи на військовому обліку, без поважних причин не з’явився до Звенигородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, хоча був завчасно попереджений про необхідність явки.

«Тим самим він ухилився від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період», - сказано у повідомленні.

У прокуратурі додали, що у разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Раніше ми писали, що у Києві викрили чергову схему, яка дозволяла ухилянтам за фальшивими діагнозами отримувати підстави для визнання їх тимчасово непридатними для військової служби та перетинати кордон.

Також на Дніпропетровщині ділки пообіцяли ухилянту фіктивне батьківство над трьома дітьми для виїзду за кордон.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва