На Хмельниччині затримали лікаря, який вимагав 5 000 доларів хабаря у військового

08:16, 8 лютого 2024
Лікар знав, що у військового є медичне захворювання, яке є підставою для визнання його непридатним для служби.
На Хмельниччині затримали лікаря, який вимагав 5 000 доларів хабаря у військового
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Хмельниччині викрили члена ВЛК, який вимагав у хворого військовослужбовця 5000 доларів хабара за підтвердження діагнозу та визнання непридатним до служби. Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, медик вимагав гроші у хворого військовослужбовця за визнання його військово-лікарською комісією непридатним до служби з виключенням з військового обліку та звільненням із лав ЗСУ

При цьому він знав, що у військового є медичне захворювання, яке є підставою для визнання його непридатним. За даними правоохоронців, медик обіцяв оформити відповідні довідки, а також вплинути на колег задля прийняття ними позитивного рішення.

Затримали лікаря у військовому госпіталі  під час отримання другої частини хабара – 1800 доларів США. Першу частину він отримав у якості авансу напередодні. Наразі йому обрано запобіжний захід та відсторонено від посади. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду