ТЦК зможуть притягати до відповідальності цілодобово і організовувати медогляди

15:14, 9 лютого 2024
Кабмін надав ТЦК нові повноваження.
ТЦК зможуть притягати до відповідальності цілодобово і організовувати медогляди
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів України дозволив цілодобову роботу ТЦК. Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду 9 лютого. Про це повідомив представник Кабміну в Верховній Раді Тарас Мельничук.

Внесено зміни до Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Передбачено під час проведення мобілізації та/або під час дії правового режиму воєнного стану надання права територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки цілодобово:

розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення;

організовувати з визначеною періодичністю проведення медичних оглядів та психологічних обстежень військово-лікарськими комісіями військовозобовʼязаних і резервістів (для районних ТЦК та СП);

вести персонально-якісний облік призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, облік транспортних засобів, що підлягають передачі Збройним Силам України та іншим військовим формуванням під час мобілізації та у воєнний час.

Раніше ми писали, що Верховна Рада ухвалила законопроект про посилення мобілізації в першому читанні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва