НАЗК виключило з переліку міжнародних спонсорів війни американську компанію LISCR

13:49, 20 лютого 2024
LISCR повідомила, що усі судна російського «Совкомфлоту» були вилучені з Ліберійського міжнародного суднового і корпоративного реєстру.
НАЗК виключило з переліку міжнародних спонсорів війни американську компанію LISCR
Джерело фото: facebook.com/LISCR.LLC
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що виключило з переліку міжнародних спонсорів війни американську компанію Liberian International Ship & Corporate Registry (LISCR). Компанія надіслала лист до НАЗК, де зазначила про виконання умов, які дозволяють виключити її з переліку. 

Попри те, що санкції мали суттєво зменшити доходи рф від експорту нафти, агресор все одно знаходив різні шляхи для продовження торгівлі та обходу таких обмежень, пояснюють у НАЗК. Так, 80 з майже 100 танкерів «Совкомфлоту» були зареєстровані під прапором Ліберії. Відповідно, реєстрація та обслуговування суден здійснювалася Ліберійським міжнародним судновим і корпоративним реєстром. Це дозволяло суднам підсанкційного «Совкомфлоту» продовжувати перевозити та торгувати своєю нафтою, що є критично необхідним для російської економіки та доходів кремля.

У своєму листі, LISCR повідомила, що усі судна російського «Совкомфлоту» були вилучені з Ліберійського міжнародного суднового і корпоративного реєстру.

«Відтепер спроможність росії транспортувати свою нафту стала ще більш обмеженою, ізоляція від цивілізованого світу глибшою, а можливості отримувати «нафтодолари» - меншими», - зазначили у НАЗК.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України