За які обсяги води не потрібно сплачувати рентну плату: роз’яснення

10:40, 20 березня 2024
Не належать до спеціального водокористування, зокрема, забір та/або використання води в об’ємі до 5 кубічних метрів на добу, крім тієї, що використовується для виробництва.
За які обсяги води не потрібно сплачувати рентну плату: роз’яснення
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Податкова служба у Вінницькій області нагадує, за які обсяги води не потрібно сплачувати рентну плату. 

Зазначається, що платниками рентної плати за спеціальне використання води є, зокрема, первинні водокористувачі – суб’єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи - підприємці, які використовують та/або передають вторинним водокористувачам воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів.

Об’єктом оподаткування рентною платою за спеціальне використання води є фактичний обсяг води, який використовують водокористувачі. Не належать до спеціального водокористування, зокрема, забір та/або використання води в об’ємі до 5 кубічних метрів на добу, крім тієї, що використовується для виробництва (входить до складу) напоїв та фасованої питної води.

Отже, суб’єкти господарювання, які здійснюють забір (видобувають) з підземного водного простору, у тому числі засобами власної свердловини, води в об’ємі менше 5 кубічних метрів на добу для власного споживання, не є платниками рентної плати за спеціальне використання води.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду