Шість років не могла їсти: у Львові врятували дівчинку, яка випила миючий засіб

19:14, 17 травня 2024
Рідина обпекла слизову оболонку стравоходу дитини.
Шість років не могла їсти: у Львові врятували дівчинку, яка випила миючий засіб
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Протягом 6 років 8-річна Діана з Тернополя не могла їсти через обпечений стравохід мийним засобом. Хірурги виконали рідкісне втручання і замінили уражений орган дівчинки фрагментом її власної товстої кишки і повернули їй здатність нормально харчуватися,  повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Коли дитині було менше року, вона натрапила на пляшечку з рідиною для миття посуду та зробила кілька ковтків. Мати одразу викликала швидку. У лікарні дитині промили шлунково-кишковий тракт та з’ясували, що рідина встигла обпекти слизову оболонку стравоходу малечі. 

Майже місяць дівчинці лікували наслідки опіку, і все, начебто, обійшлося. Однак згодом у неї почалися проблеми: надмірне слиновиділення та труднощі з ковтанням їжі. Лікарі вирішили перевірити стан ураженого органу та провели ендоскопію. Однак, тоненька трубка ендоскопу не змогла увійти в стравохід дитини. А вже за кілька днів після невдалого обстеження Діана не могла ковтнути навіть воду.

Невдовзі медики встановили діагноз: післяопіковий рубцевий стеноз стравоходу.

Родині запропонували єдиний можливий вихід - радикальну операцію. На момент хірургічного втручання діаметр стравоходу дитини звузився до критичного розміру - одного міліметру.

У той час як норма становить 1,5 см. Зволікання з операцією могло призвести до того, що дитина не могла б вже не те що споживати рідку їжу, а навіть - пити.

Хірурги виконали рідкісне втручання і замінили уражений орган дівчинки фрагментом її власної товстої кишки. Таким чином вони повернули дитині здатність нормально харчуватися

Рятівна операція тривала 4,5 години. Зараз Діанка одужує і потрохи починає вживати тверду їжу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду