977 мільйонів євро військової допомоги: Україна та Бельгія підписали двосторонню безпекову угоду

12:40, 28 травня 2024
Вперше в такій угоді вказана точна кількість винищувачів F-16 – 30 – які будуть поставлені в Україну до 2028 року, — Володимир Зеленський.
977 мільйонів євро військової допомоги: Україна та Бельгія підписали двосторонню безпекову угоду
Фото: Офіс Президента
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо підписали двосторонню угоду про гарантії безпеки. Згідно з документом, Україна отримає від Бельгії щонайменше 977 мільйонів євро військової допомоги у цьому році. Ця угода діє протягом 10 років із дати його підписання.

"У такій угоді вперше вказана точна кількість винищувачів F-16 – 30, які будуть поставлені в Україну до 2028, а перші надійдуть вже цього року. Угода гарантує своєчасну безпекову допомогу Бельгії, сучасну бронетехніку, обладнання для забезпечення потреб ВПС і ППО України, безпеку ВМС, розмінування, участь у артилерійській коаліції, військову підготовку", – повідомив Зеленський. 

Документ також передбачає оборонно-промислову кооперацію, підтримку української Формули миру, посилення санкцій проти рф, відшкодування завданих нею збитків, використання заморожених російських активів та відновлення економіки.

"Україна і Бельгія також поглиблюватимуть співпрацю у сфері розвідки, кібербезпеки та протидії дезінформації. Бельгія також висловлює підтримку майбутньому членству України в ЄС та НАТО", — додав Президент.

Нагадаємо, що перші винищувачі від Бельгії Україна зможе отримати вже до кінця року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду