Жителя Івано-Франківщини судитимуть за побиття працівника ТЦК

10:13, 5 липня 2024
Між пасажиром автобуса та військовослужбовцем виник конфлікт, який переріс у бійку.
Жителя Івано-Франківщини судитимуть за побиття працівника ТЦК
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Івано-Франківській області до суду передано справу 56-річного мешканця Надвірнянського району, обвинуваченого у побитті працівника ТЦК та СП під час виконання службових обов'язків. Про це повідомляє Івано-Франківська обласна прокуратура.

За даними прокуратури, обвинувальний акт було скеровано до суду за процесуального керівництва прокурорів Окружної прокуратури міста Івано-Франківська. Мешканцю Надвірнянського району інкримінується нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості службовій особі під час виконання нею громадського обов'язку у зв'язку зі службовою діяльністю (ч. 2 ст. 350 КК України).

Інцидент стався у березні цього року на одному з мобільних блокпостів у місті Івано-Франківську. Військовослужбовець, виконуючи свої службові обов'язки як працівник ТЦК, зайшов у маршрутний автобус з метою оповіщення військовозобов'язаних громадян про мобілізаційні заходи під час воєнного стану.

Між одним з пасажирів та військовослужбовцем виник словесний конфлікт, який переріс у фізичну сутичку. Обвинувачений завдав працівнику ТЦК ударів по голові, спричинивши тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Ємець
    Олександр Ємець
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Іван Рибак
    Іван Рибак
    суддя Київського апеляційного суду