Смертельна аварія на Рівненщині: поліція розглядає кілька версій події

15:22, 7 липня 2024
Страшна ДТП забрала життя 14 людей.
Смертельна аварія на Рівненщині: поліція розглядає кілька версій події
Фото: Офіс Генпрокурора
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як раніше писала «Судово-юридична газета», на Рівненщині автоцистерна зіткнулася із маршрутним мікроавтобусом. 14 осіб загинуло, серед них 6-річна дитина.

Наразі розглядаються декілька версій причин аварії, повідомив керівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький на брифінгу.

Зокрема те, що зіткнення вантажівки на смузі зустрічного руху із маршруткою відбулось унаслідок розгерметизації колеса. Також, пригода могла трапитись через випуск на лінію технічного засобу із несправністю. Розглядають версії про неуважність водія, порушення ПДР або ж інші обставини непереборної сили.

Встановлена належність автотранспорту суб’єктам господарської діяльності, із якими також проводять слідчі дії. Вивчаються документи, на підставі яких авто були випущені на лінію для здійснення перевезень.

"Задля перевірки цих версій на даний час вже проведено огляд місця події з залученням фахівців та експертів. Призначено 18 експертиз, в тому числі автотехнічні та судово-медичні. В рамках проведення судово-медичних експертиз буде розглядатись і питання щодо наявності алкоголю у крові водіїв. На даний час допитано свідків ДТП та очевидців. Слідство триває", - розповів Рудницький.

Нагадаємо, що тіла всіх загиблих у ДТП на Рівненщині ідентифіковано, розпочато досудове розслідування. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва