Ердоган та Зеленський відновлюють роботу над «зерновою угодою»

21:52, 11 липня 2024
Україна і Туреччина оголосили про відновлення співпраці щодо «зернової угоди».
Ердоган та Зеленський відновлюють роботу над «зерновою угодою»
Джерело фото: president.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Вашингтоні на полях саміту НАТО президент України Володимир Зеленський зустрівся з турецьким лідером Реджепом Тайїпом Ердоганом. За результатами переговорів, Тайїп Ердоган повідомив про розпочате відновлення «зернової угоди», що є важливим кроком у відновленні економічних зв'язків між двома країнами.

Пресслужба канцелярії президента Туреччини та Telegram Володимира Зеленського підтвердили, що в ході зустрічі обговорювалися не лише питання перебігу українсько-російської війни, але й регіональні та глобальні аспекти.

«Туреччина продовжує докладати зусиль для того, щоб завершити українсько-російську війну справедливим миром. Президент Ердоган додав, що розпочалися зусилля з відродження Чорноморської зернової ініціативи», – заявили в канцелярії Ердогана.

Зеленський, в свою чергу, підкреслив ініціативи України щодо повернення кримських татар та підготовку конференції в Туреччині, присвяченої продовольчій безпеці та свободі судноплавства.

«Я запевнив Президента Ердогана, що наша команда продовжуватиме цю роботу», – підсумував Зеленський.

Ця зустріч стала важливим кроком у співпраці між Україною та Туреччиною на міжнародному рівні, зокрема в контексті підтримки України у війні та економічних ініціатив.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду