У Києві псевдоправоохоронці вигадали справу про дерзжраду та змусили бізнесмена перерахувати їм $250 000

15:29, 2 вересня 2024
Власнику криптовалюти зловмисники погрожували кримінальною відповідальністю за вигаданими обвинуваченнями у державній зраді.
У Києві псевдоправоохоронці вигадали справу про дерзжраду та змусили бізнесмена перерахувати їм $250 000
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві правоохоронці затримали чотирьох псевдоправоохоронців, які погрозами змусили криптобізнесмена перерехувати їм 250 тисяч доларів США. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Зазначається, що четверо чоловіків дізнались, що 20-річний засновник онлайн-бізнесу має значну суму грошей у криптовалюті.  Вони приїхали до нього додому та представились правоохоронцями.

«Власнику криптовалюти погрожували кримінальною відповідальністю за вигаданими обвинуваченнями у державній зраді за співпрацю з громадянином рф, однак за 250 тис. доларів США пообіцяли «залагодити» ситуацію», - пишуть у прокуратурі.

Таким чином псевдоправохоронці змусили потерпілого перерахувати криптовалюту на суму майже 10 млн гривень на їхній криптогаманець. Того ж дня вони перевели ці гроші у готівку через один з обмінних пунктів Києва.

Під час обшуків у фігурантів вилучили банківські картки, компʼютери, мобільні телефони, автомобілі преміум-класу, підробні посвідчення журналістів та членів громадських формувань з охорони порядку, амуніцію, майже 7 тис. доларів США і понад 63 тис. грн.

Наразі чотирьом особам повідомлено про підозру у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану, що завдало майнової шкоди потерпілому в особливо великих розмірах. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Мирошниченко
    Оксана Мирошниченко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Оксана Хардіна
    Оксана Хардіна
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва
  • Валерій Слободян
    Валерій Слободян
    заступник голови Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Лариса Опімах
    Лариса Опімах
    суддя Сумського окружного адміністративного суду