У Києві судитимуть ділка, який за $6000 допомагав призовникам отримати другу групу інвалідності

12:00, 9 вересня 2024
Зловмисник пропонував військовозобов’язаним свої послуги в організації безперешкодного виїзду закордон за допомогою підроблених довідок МСЕК про наявність у «клієнта» другої групи інвалідності.
У Києві судитимуть ділка, який за $6000 допомагав призовникам отримати другу групу інвалідності
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві відправили на лаву підсудних ділка, який за шість тисяч доларів допомагав призовникам отримати другу групу інвалідності. Про це повідомила пресслужба столичної поліції.

Як встановило слідство, 48-річний уродженець Київщини пропонував військовозобов’язаним свої послуги в організації безперешкодного виїзду закордон за допомогою підроблених довідок МСЕК про наявність у «клієнта» другої групи інвалідності. «Послуги» коштували шість тисяч доларів.

Правоохоронці затримали фігуранта та повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Крім того, під час слідчих дій за місцем мешкання порушника слідчі виявили вогнепальну зброю та набої, а відтак повідомили йому про підозру у незаконному поводженні зі зброєю та боєприпасами.

Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт слідчі скерували до суду. Обвинувачений перебуває під вартою, йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Людмила Біла
    Людмила Біла
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Сергій Джуга
    Сергій Джуга
    суддя Закарпатського апеляційного суду