В дитячих нарукавниках, на рожевому фламінго – прикордонники розкрили деталі небезпечних запливів по Тисі

13:08, 17 вересня 2024
Прикордонники фіксують до 5 спроб перепливти Тису щотижня.
В дитячих нарукавниках, на рожевому фламінго  – прикордонники розкрили деталі небезпечних запливів по Тисі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прикордонники щотижня виявляють щонайменше п’ять спроб українців перепливти річку Тиса в районі Мукачевого. Про це у коментарі ТСН розповіла речниця Мукачівського загону Державної прикордонної служби України Леся Федорова.

«Є тижні, коли порушники намагаються подолати Тису. Зараз більше спроб — через гірську ділянку», — зазначила Федорова. Тиса межує з Угорщиною та Румунією, і загальна довжина річкової ділянки кордону складає 120 кілометрів.

Федорова пояснила, що спроби перепливти Тису тривають навіть у зимовий період. Вода в річці залишається холодною протягом року, що може призвести до спазмів м’язів і утоплення. Один з курйозних випадків включає спробу перепливти річку в дитячих надувних нарукавниках з рожевими фламінго, в той час як порушник був кремезного статури, що робило ситуацію ще більш комічною. Ще один випадок стосується чоловіка, який використовував надувний дитячий круг з барвистим квітковим принтом.

Прикордонники також повідомили про інші небезпечні ситуації, коли нелегальні мігранти опиняються в біді через переохолодження. «Був випадок, коли наші прикордонники врятували чоловіка, руки якого вже почали синіти від холоду. Чоловік потребував допомоги, він був врятований», — додала Федорова.

Вона підкреслила, що спроби нелегального перетину кордону караються адміністративною та кримінальною відповідальністю і є надзвичайно небезпечними. За даними ДСНС, з початку 2024 року було виявлено 21 потопельника, а з початку повномасштабної війни з Тиси витягнули понад 40 тіл.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Іванна Іванюк
    Іванна Іванюк
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Олена Висоцька
    Олена Висоцька
    заступник Міністра юстиції України
  • В'ячеслав Хохуляк
    В'ячеслав Хохуляк
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді