У Раді заявили, що дані WSJ про 80 тисяч загиблих українських військових завищені

14:46, 18 вересня 2024
Оцінка у 80 тисяч загиблих українських військових може бути неточною, – Костенко.
У Раді заявили, що дані WSJ про 80 тисяч загиблих українських військових завищені
Джерело фото: uatv.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко висловив сумніви щодо точності інформації, оприлюдненої газетою Wall Street Journal, яка повідомляє про 80 тисяч загиблих українських військових у війні з росією. Про це він розповів в інтерв’ю для «Радіо Свобода».

Костенко вважає, що навіть оцінка у 50 тисяч загиблих може бути завищеною або приблизною, оскільки у нього немає точної інформації про втрати. За його словами, протягом минулих двох років офіційно було підтверджено 19 тисяч загиблих за рік.

«Ми знаємо, що є ще люди, які є безвісти зниклими. Я думаю, що тут приблизно порахували те саме число. Безпосередньо в мене немає найточніших даних, щоб сказати, що ці дані є на 100 відсотків правильними. Я думаю, що вони є приблизними (тут ідеться про 50 тисяч — ред.)», — зазначив Костенко.

Щодо можливостей України продовжувати оборону, Костенко висловив впевненість, що мобілізаційний ресурс в країні є. Все залежатиме від ефективності мобілізації та викликів, які постануть перед державою у майбутньому.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гончарова
    Ірина Гончарова
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді