Міністр оборони ФРН Пісторіус заявив, що Німеччина не є союзником України

10:59, 6 грудня 2023
Очільник міністерства оборони Німеччини Борис Пісторіус вважає, що критика щодо малих поставок зброї для України є абсурдною.
Міністр оборони ФРН Пісторіус заявив, що Німеччина не є союзником України
Фото: slovoidilo.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус відкинув критику щодо малих поставок зброї для України та заявив, що Німеччина не є союзником України. Про це він сказав в інтерв’ю каналу ZDF.

Він вказав на кілька причин, чому критика щодо малих поставок зброї для України є абсурдною. За словами Бориса Пісторіуса, Німеччина та її партнери роблять для України усе можливе, адже на виробництво зброї потрібен час.

«Ми робимо те, що можемо. Те саме стосується майже всіх інших союзників і партнерів. По-перше, ми не союзник України. Ми не перебуваємо в одному Альянсі», — сказав він.

Борис Пісторіус додав, що ситуація не зобов'язує втручатись Альянс. Попри це, він сказав, що Німеччина випереджає багато інших країн за допомогою для України й наразі є другою у списку після США. Ще однією причиною чому Україна не так сильно відчуває перевагу у західній зброї Пісторіус вказав на діяльність росії, яка попри санкції також продовжує виробляти озброєння, навіть якщо воно складається з «не найсучасніших матеріалів».

Нагадаємо, 21 листопада міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус був в Україні з неоголошеним візитом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду