Статки 25 найбагатших сімей світу: в ЗМІ оприлюднено рейтинг

18:48, 11 августа 2019
Загальний статок 25 найбагатших сімей світу оцінено в $1,4 трлн.
Статки 25 найбагатших сімей світу: в ЗМІ оприлюднено рейтинг
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Bloomberg оприлюднив свій щорічний рейтинг найбагатших родин світу. Як і минулого року, лідером стала сім’я Волтон, яка контролює мережу магазинів Walmart. Статок родини агентство оцінює в $190,5 млрд. Холдингова компанія Walton Enterprises володіє 50% акцій мережі супермаркетів.

За підрахунками експертів за минулий рік статок сім’ї Волтон збільшувався на $70 тис. за хвилину, на $4 млн за годину і на $100 млн за добу. В цілому за минулий рік статки родини зросли на $39 млрд.

На другому місці в рейтингу знаходяться спадкоємці Френка Марса, який на початку XX століття заснував кондитерську компанію Mars, що стала одним із найсерйозніших конкурентів на світовому ринку солодощів. Як і колись, компанія Mars Inc. Ще досі повністю належить сім’ї. Її статок за рік зріс на $37 млрд, досягнувши $126,5 млрд.

Третє місце цього року дісталося Чарльзу і Девіду Кохам, двом синам Фреда Коха, котрий у 1940 році заснував компанію, що перетворилася через 40 років в американську корпорацію Koch Industries. Статок Кохів, за підрахунками видання, збільшився за рік на $25 млрд і тепер становить $125 млрд. У торішньому рейтингу Кохи займали друге місце.

На четвертому місці в рейтингу найзаможніших розташувалася правляча сімейна династія Саудівської Аравії Аль-Сауд. Статок членів королівської сім’ї оцінюють в $100 млрд. При цьому агентство зазначає, що статок всієї родини, яка, ймовірно, налічує 15 тис. членів, найімовірніше, набагато більший.

Закривають п’ятірку лідерів брати Ален і Жерар Вертхаймери — онуки засновника Будинку моди Chanel П’єра Вертхаймера. Брати володіють парфумерним будинком Chanel. Їхні статки за рік також зросли і тепер становлять $57,6 млрд.

В десятку найзаможніших родин також увійшли сім’я Дюма, якій належить Будинок моди Hermes ($53,1 млрд), три бельгійські династії (ван Дамм, де Мевіус і де Шпельберх), контролюючі пивоварну компанію у світі Anheuser-Busch InBev ($52,9 млрд), німецькі династії Берінгер і фон Баумбах, які контролюють фармацевтичну компанію Boehringer Ingelheim ($51,9 млрд), сини індійського бізнесмена Дхірубхая Амбані, які зараз контролюють нафтопереробний комплекс Reliance Industries ($50,4 млрд), а також американські династії Каргілл і Макміллан, що контролюють Cargill Inc ($42,9 млрд). Загальний статок 25 найбагатших сімей світу агентство оцінило в $1,4 трлн.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що оприлюднено рейтинг підприємств, які найбільше забруднюють воду.

Крім того ми писали, що НБУ назвав установи, де зберігають свої статки заможні українці.

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва