Росія залишиться членом ПАРЄ: доповідь Венеціанської комісії

16:10, 6 декабря 2019
Асамблея не зобов’язана позбавляти РФ членства в організації через анексію Криму.
Росія залишиться членом ПАРЄ: доповідь Венеціанської комісії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Парламентська асамблея Ради Європи має право не позбавляти Російську Федерацію членства в своїй організації через вибори у Криму. Про це йдеться в доповіді Венеціанської комісії, повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що 6 грудня ухвалена доповідь Європейської комісії за демократію через право про наслідки включення території, не визнаної міжнародною спільнотою, до загальнонаціонального виборчого округу при проведенні парламентських виборів.

За інформацією, усі держави й міжнародні організації зобов’язані не визнавати анексію Криму. Однак це не є причиною для ПАРЄ відмовляти у підтвердженні повноважень держави, що незаконно приєднала території.

Нагадаємо, РФ повернули до Асамблеї влітку 2019 року. Однак у Венеціанській комісії заявили, що повноваження російської делегації ще можуть бути оскаржені.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що рада Європи прокоментувала закон Президента України Володимира Зеленського щодо судової реформи. 

Також повідомлялося, що Зеленський назвав умови порозуміння на Нормандському саміті, під час якого 9 грудня мають зустрітися Президент України з главою РФ.  

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва