Чубарова утримували в аеропорту Бухаресту без пояснення причин

10:48, 12 декабря 2019
Прикордонники перевіряли документи лідера Меджлісу понад три години.
Чубарова утримували в аеропорту Бухаресту без пояснення причин
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В аеропорту м. Бухарест, що в Румунії, працівники прикордонного контролю вилучили паспорт у голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, тим самим затримавши його на 3,5 години без пояснення причин. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

За словами Рефата Чубарова, ситуацію вирішило втручання посла України в Румунії Олександра Банькова і консула посольства України в Румунії Павла Некрасова, після чого, через три з половиною години голову Меджлісу відпустили.

«Зрозуміло, що те, що трапилося, буде предметом звернення посольства України в Румунії до компетентних органів Румунії з метою отримати чіткі пояснення причин мого затримання», — написав Чубаров.

Окрім того, у повідомлені йдеться, що 12 грудня Рефат Чубаров має зустрічатися з державним секретарем міністерства закордонних справ, а також з експертами German Marshall Fund of the United States для обговорення ситуації в тимчасово окупованому Криму.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» раніше писала, що лідери кримських татар закликали Президента України Володимира Зеленського порушити питання про запровадження постійної моніторингової місії в анексованому Росією Криму. 

Окрім того, також була інформація, що Рефат Чубаров прокоментував «вибори» місцевих депутатів, які незаконно влаштували окупанти в Криму. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області