Дозволять весілля та відкриють ринки: як Чехія виходить з карантину

17:43, 15 апреля 2020
У Чехії розробили програму, яка передбачає вихід з карантину у п’ять етапів.
Дозволять весілля та відкриють ринки: як Чехія виходить з карантину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Чехії на офіційному сайті уряду оприлюдено план подальшого ослаблення карантинних заходів, введених для боротьби з коронавірусом. Про це повідомляє видання iRozhlas.

Так, карантинні обмеження зніматимуться в п’ять етапів. Старт відбудеться 20 квітня. Тоді ж відкриються ринки і дозволять святкувати весілля з кількістю гостей до 10 осіб.

Міністр промисловості, торгівлі та транспорту Карел Гавлічек детально розповів про дати відкриття магазинів та торгових центрів. Цікаво, що чеські перукарні та музеї відкриються аж 25 травня. В останню чергу, вже в червні, відкриються кафе та ресторани.

«Ми розділили ділову активність на п'ять груп. З 20 квітня почнуть працювати всі ремісничі майстерні, салони з продажу автомобілів, фермерські ринки. Уряд дозволить святкувати весілля, однак кількість присутніх не повинна перевищувати 10 осіб», - повідомив міністр.

«Наступний етап зняття обмежень почнеться 27 квітня. З цієї дати відкриються роздрібні магазини площею до 200 квадратних метрів, якщо вони не знаходяться в торгових центрах площею понад 5000 квадратних метрів. У понеділок, 11 травня, ми пропонуємо відкрити магазини площею до 1000 м², якщо вони не знаходяться в торгових центрах площею понад 5000 м².Також ми дозволимо відкрити автошколи, тренажерні зали, фітнес-центри без роздягальні", - наголосив Карел Гавлічек.

З 25 травня уряд пропонує відкрити перукарні, солярії, масажні та аналогічні послуги, а також музеї, галереї та зоопарки.

І лише 8 червня планують відкрити  торгові центри, ресторани, кафе, винні бари, готелі, театри, а також туристичні маршрути.

Нагадаємо, в Україні станом на 15 квітня зафіксовано 3764 випадки коронавірусної хвороби.

 Також «Судово-юридична газета» повідомляла, що коронавірус в 10 разів смертельніше свинячого грипу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду