ЄС із 1 липня відкриває кордони, але не для всіх: чи є в списку Україна

17:55, 30 июня 2020
Країни Євросоюзу погодили список із 14 країн, громадяни яких зможуть перетинати кордони блоку з 1 липня.
ЄС із 1 липня відкриває кордони, але не для всіх: чи є в списку Україна
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Країни Євросоюзу домовилися про перелік держав, жителі яких з 1 липня зможуть в'їжджати в ЄС. Про це повідомляє ВВС.

Так, у список увійшли Чорногорія, Сербія, Грузія, Канада, Алжир, Австралія, Японія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Південна Корея, Таїланд, Туніс, Уругвай.

Також кордони можуть бути відкриті для громадян Китаю, якщо китайський уряд запропонує взаємну угоду для мандрівників з ЄС.

Процедура ЄС із формалізації списку і критеріїв, за якими країни оцінюються як безпечні, повинні бути завершені до полудня у вівторок.

Повідомляється, що список узгодили, щонайменше 55% країн ЄС, які представляють 65% населення ЄС, тобто кваліфікована більшість.

Туристичні країни, такі як Греція і Португалія, виступали за розширення списку. У той час як Німеччина і Іспанія, які сильно постраждали від пандемії, запропонували скласти короткий список країн ыз низьким рівнем захворюваності, хорошим медичним обслуговуванням і надійними медичними даними.

"Письмова процедура щодо необов'язкового списку з 15 країн, чиї громадяни зможуть подорожувати в ЄС з 1 липня, нарешті розпочата Радою ЄС. Грузія, Сербія і Чорногорія включені", - повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк в Твіттері.

Письмову процедуру використовують, коли є достатня кількість голосів за текстом рішення, а обставини вимагають його схвалення якнайшвидше, не чекаючи формальної зустрічі.

Нагадаємо, МЗС презентувало інтерактивну онлайн-карту, яка дозволяє перевірити актуальний режим в’їзду та транзиту для громадян України у будь-якій країні світу. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді