Влада Китаю розпочала кампанію зі скорочення кількості харчових відходів. Людей закликають переглянути своє ставлення до їжі, а закладам харчування – подавати відвідувачам на одну страву менше. Таке рішення прийняв лідер КНР Сі Цзіньпін у зв’язку з тим, що через епідемію COVID-19 та повенями може настати продовольча криза, про це повідомляє ВВС.
«Кампанія отримала назву «Чиста тарілка»: ресторанам необхідно обмежити кількість поданих страв по системі «N-1»: страв має бути на одну менше, ніж людей за столом. У зв'язку з останніми подіями в країні, Китаю необхідно підтримувати відчуття кризи щодо продовольчої безпеки», – зазначають в Асоціації індустрії громадського харчування Уханя.
Ця ініціатива зазнала критики від місцевих жителів: порожня тарілка означає, що господар поклав гостю занадто мало їжі, до того ж влада влаштовує пишні бенкети для офіційних осіб, після яких залишається дуже багато відходів.
Нагадуємо, одне з сіл Китаю закрили на карантин через спалах бубонної чуми.
До слова, китайські компанії можуть покинути ринок США, якщо не пройдуть аудит.
Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, як з 1 вересня будуть харчуватися українські учні.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.