Україна відновить авіасполучення з Азербайджаном

19:55, 13 апреля 2021
Азербайджан готовий зняти обмеження щодо кількості авіарейсів з Україною, - Криклій.
Україна відновить авіасполучення з Азербайджаном
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

13 квітня Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів переговори з Міністром транспорту, зв’язку та високих технологій Азербайджану Рашадом Набієвим щодо перспективи співпраці за різними інфраструктурними напрямками, зокрема, у сфері залізничного, авіа- і автотранспорту, - повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України.

У ході переговорів міністри обговорили перспективи співробітництва за основними залізничними маршрутами транспортування вантажів у напрямку Європа-Азія, а також у реалізації ініціативи «Економічний пояс Шовкового шляху» за напрямом Китай-Казахстан-Азербайджан-Грузія-Україна-країни Європи з використанням морських портів Чорного та Каспійського морів. Крім цього, сторони відзначили активну співпрацю у рамках міжнародних організацій ТРАСЕКА, ГУАМ та Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту (ТМТМ).

Міністри також обговорили перспективи співпраці у галузі авіації та автоперевезень. Азербайджанська сторона повідомила про готовність зняти обмеження щодо кількості авіарейсів і позитивно розглянути запит Державіаслужби України. Разом з цим обмеження щодо кількості авіаперевізників країна буде готова зняти до літа 2022 року.

Щодо автолібералізації, азербайджанська сторона готова в майбутньому обговорювати це питання. Наразі сторони домовилися підвищити діючу квоту дозволів під час найближчого засідання Змішаної комісії у травні 2021 року.

Раніше «Судово-юридична газета»  писала, що SkyUp більше не літатиме всередині України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді