В ЄС схвалили щеплення бустерною дозою вакцини Moderna

20:14, 26 октября 2021
Бустерна доза Spikevax, введена через 6-8 місяців після другої, підвищує рівень антитіл - побічні ефекти подібні до тих, що фіксувались після другого щеплення.
В ЄС схвалили щеплення бустерною дозою вакцини Moderna
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) 25 жовтня погодило рекомендацію щеплювати осіб, старших 18 років, третьою дозою вакцини Moderna, передає «DW».

«Комітет EMA з питань лікарських засобів для використання людиною (CHMP) дійшов висновку, що бустерна доза вакцини проти COVID-19 Spikevax (офіційна назва вакцини виробництва Moderna, – прим. ред.) може бути призначена для людей у віці 18 років і старше», — сказано в повідомленні.

Це рішення засноване на даних, які свідчать, що третя доза вакцини Moderna, введена через 6-8 місяців після другої, призвела до підвищення рівня антитіл у дорослих, у яких він знижувався.

В агентстві зауважили, що побічні ефекти після введення третьої дози вакцини подібні на ті, що фіксувалися після другого щеплення. Вказується, що «ризик запальних захворювань серця або інших дуже рідкісних побічних ефектів після ревакцинації ретельно відстежується».

Рішення EMA є рекомендаційним. Чи використовувати бустерне щеплення, країни-члени Європейського Союзу вирішуватимуть на національному рівні з урахуванням епідеміологічної ситуації та на основі нових даних щодо ефективності та безпечності бустерної дози.

Також «Судово-юридична газета» писала, чи стануть вакцини платними: у МОЗ пояснили.

Додамо, що стало відомо, кому МОЗ рекомендуватиме додаткову дозу вакцину від коронавірусу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва