Бізнес на крові: у Франції оператор Eutelsat транслює близько 20 років російські телеканали на всю Європу

09:22, 22 апреля 2022
Російська пропаганда доступна по всій Європі.
Бізнес на крові: у Франції оператор Eutelsat транслює близько 20 років російські телеканали на всю Європу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Франції супутниковий оператор Eutelsat, через свої супутники транслює близько 20 років російські телеканали на всю Європу. Про це повідомив нардеп від «Слуги Народу», заступник комітету ВРУ з питань цифрової трансформації Олександр Федієнко.

«Навіть зараз - не дивлячись на всі можливі санкції по відношенню до російського бізнесу, які були введені Європою за ці два місяці війни, продовжує це робити.

Вся пропагандистська нечисть - “Перший канал”, “РТР Планета”, “Росія-24”, “НТВ-мир” - транслюється, у відкритому доступі, незакодовано - щоб будь-який абонент супутникового телебачення міг переглядати їх на свої “тарілки”.

Телеканали доступні на супутнику HotBird (Hot Bird 13B, 13C, 13E у позиції 13гр.сх.д), який доступний на всій Європі, та на територіях від Ірландії до Казахстану, і покриває 100% України. На 36-му градусі (супутник Eutelsat 36) є також пакети російських операторів «Триколор» та «НТВ+».

Володіє ємність на HotBird компанія Globecast. Остання є частиною французького телеком-оператора Orange (France-Telecom). Саме ця компанія роками здає ємність в суборенду під російське пропагандистське телебачення.

Як результат, компанії з країни, яка ніби щиро та безапеляційно підтримує Україну у війні з Росією, продовжує забезпечувати трансляцію російської пропаганди по всій Європі навіть тоді, коли від неї масово відмовляються кабельні мережі, яким щедро сплатили для попадання в пакети таких телеканалів як Russia Today.

Бізнес на крові продовжується навіть після різаними в Бучі та виходу з російського ринку ще одного французького “довгодума” - супермаркетів “Ашан”.

Міністр Олександр Ткаченко та голова телерегулятора Ольга Герасим’юк кажуть, що компаніям нібито надіслані листи з проханням вимкнути російські телеканали. Результат, нульовий - канали досі на супутнику.

Угода Eutelsat та росії була підписана «багато років тому», а французький регулятор, якому писала листи українська Нацрада, жодного разу не звертався до Eutelsat з проханням припинення трансляції. Як “вихід з ситуації” пропонували українським телеканалам вести трансляцію з цього ж супутнику, поруч з російськими телеканалами, за гроші.

От така вона допомога та подвійні стандарти», — зазначив Федієнко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Зіновій Гавдик
    Зіновій Гавдик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Віктор Данилишин
    Віктор Данилишин
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Сергій Клопот
    Сергій Клопот
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду
  • Василь Ключкович
    Василь Ключкович
    заступник голови суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Сергій Лапій
    Сергій Лапій
    суддя Київського окружного адміністративного суду