Спливає термін дії посвідчень водія на 2 роки: стало відомо, що робити

17:10, 18 ноября 2019
Обмін першого посвідчення водія можливий виключно після закінчення строку його дії, а не раніше.
Спливає термін дії посвідчень водія на 2 роки: стало відомо, що робити
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сервісні центри МВС у листопаді 2017 року почали видавати кандидатам у водії, які закінчили автошколу, посвідчення водія терміном дії 2 роки. Відповідні зміни були передбачені постановою КМУ від 10 листопада 2017 року №885. Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.

З моменту, коли зміни почали діяти, посвідчення водія вперше отримали понад 750 000 осіб. Для значної кількості з них наблизився період обміну свого посвідчення на таке, що дійсне протягом 30 років.

Проте, обмін першого посвідчення водія можливий виключно після закінчення строку його дії, а не раніше.

Обмін такого посвідчення можна здійснити в будь-якому сервісному центрі МВС, надавши адміністратору наступний пакет документів:

  • паспорт;
  • копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • медична довідка щодо придатності до керування транспортним засобом (форма 083/о);
  • наявне посвідчення водія.

«Важливо зазначити, що відповідно до пункту 251 постанови КМУ від 8 травня 1993 року №340 обмін посвідчення водія, виданого особі вперше, проводиться без складення іспитів за умови вчинення особою протягом двох років з дня видачі такого посвідчення не більше двох адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та невчинення нею кримінального правопорушення, передбаченого статтею 286 Кримінального кодексу України.

Якщо такі порушення були, громадянин обмінює своє посвідчення водія на постійне лише після складення практичного та теоретичного іспитів у сервісному центрі МВС.

Повернення посвідчення водія особам, які отримали його вперше та були позбавлені права на керування транспортними засобами, не відбувається.  Поновлення права керування транспортними засобами в такому випадку здійснюється після підготовки у навчальному закладі та після успішного складення теоретичного і практичного іспитів у СЦ МВС. Таке посвідчення знову видається на 2 роки.

У разі виникнення будь-яких запитань з приводу отримання або обміну посвідчення водія можна звертатись за телефоном всеукраїнського контакт-центру (044)290-19-88 або надіславши звернення на електронну адресу: [email protected]», — повідомили у МВС.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що робити, якщо ви заправилися неякісним бензином.

Також відомо, яку суму виділив Кабмін на ремонт доріг у наступному році.

Крім цього, ми писали, які іномарки швидко ржавіють.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва