У Зеленського готують законопроекти щодо децентралізації

09:32, 13 декабря 2019
У Мінських домовленостях передбачені зміни в Конституції України, пов’язані з децентралізацією.
У Зеленського готують законопроекти щодо децентралізації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні триває підготовка пакету законопроектів щодо завершення децентралізації. Про це заявив Президент Володимир Зеленський в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1», передає прес-служба глави держави.

«Зараз ми готуємо пакет законів щодо децентралізації на всій території України», — повідомив глава держави.

Він зазначив, що у Мінських домовленостях передбачені зміни в Конституції України, пов’язані з децентралізацією. Глава держави переконаний, що Україна повністю виконує свої зобов’язання за Мінськими угодами, і проведення децентралізації відповідає тому, що було підписано.

«Гадаю, що мені вдалося у цьому питанні переконати Німеччину та Францію, і це вже дуже добре. Що стосується Росії — буде складно. Всі бачили — в цьому питанні буде теж дуже-дуже складно», — додав Зеленський.

Одним із найбільш проблемних пунктів Мінських домовленостей Володимир Зеленський назвав питання повернення Україною контролю над державним кордоном на сході.

«Найскладніше питання — передача кордону під контроль України. Це слабке місце, ахіллесова п’ята Мінських угод — те, що було підписано нашою стороною. На жаль, ми підписали, що нам передають під контроль наш кордон тільки після виборів на тимчасово окупованих територіях», — сказав Президент.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що 8 листопада Президент України Володимир Зеленський підписав указ «Про невідкладні заходи щодо проведення реформ і зміцнення держави»

Крім того, ми писали, що нинішній Президент України вирішив довести до кінця реформу з децентралізації влади, яку було розпочато у 2015 році попереднім очільником держави. 

Також відомо, що у Києві розповіли про децентралізацію за європейськими зразками.

Додамо, що Президент України Володимир Зеленський має отримати пропозиції щодо змін до Конституції в частині децентралізації.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду