Україна обговорила з Радою Європи питання оновлення законодавства щодо кібербезпеки

16:44, 31 января 2020
Учасники заходу обговорили питання, які необхідно вирішити для гармонізації з Будапештською конвенцією про кіберзлочинність.
Україна обговорила з Радою Європи питання оновлення законодавства щодо кібербезпеки
Комітет цифрової трансформації / Facebook
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет цифрової трансформації повідомив, що 30 січня відбулося обговорення питань кібербезпеки.

«Щойно мали зустріч з представниками Ради Європи стосовно узгодження українського законодавства з Будапештською конвенцією про кіберзлочинність. Хоча Україна є учасницею конвенції протягом більше десяти років, на сьогодні наше законодавство ще не відповідає зобов’язанням, взятим за цим договором.

Тому учасники обговорили питання, які необхідно вирішити для гармонізації з конвенцією, а також для підвищення рівня кібербезпеки і захищеності всередині країни. Передусім це стосувалося визначення термінів (таких як електронні докази, сервіс-провайдери тощо), повноважень, обробки та зберігання електронних доказів. Учасники також дізналися про ситуацію з кіберзлочинністю в Європі та досвід її подолання.

Олександр Федієнко розповів про участь у реформуванні чинного законодавства у складі робочих груп Комітету з питань правоохоронної діяльності.

Вдячні європейським експертам за те, що поділилися цінним досвідом та готові співпрацювати у цьому стратегічно важливому напрямі», — повідомили у комітеті.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо посилення обороноздатності України.

Також відомо, що Президент призначив очільника департаменту кібербезпеки СБУ.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва