Внесені зміни до КПК щодо здійснення кримінального провадження в суді першої інстанції колегією суддів

15:26, 21 июля 2020
Зменшується кількість кримінальних проваджень, за якими передбачається можливість розгляду колегією суддів, шляхом заміни категорії злочинів.
Внесені зміни до КПК  щодо здійснення кримінального провадження в суді першої інстанції колегією суддів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада сьогодні 21 липня на позачерговому засіданні прийняла Закон «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо здійснення кримінального провадження в суді першої інстанції колегією суддів». Про це інформує сайт парламенту.

Закон спрямований на розвантаження судів України від розгляду значної кількості кримінальних проваджень колегіями у складі трьох суддів, що надасть можливість пришвидшити розгляд кримінальних проваджень в судах першої інстанції, зменшить кількість кримінальних справ, які передаються із одного суду до іншого у зв’язку із неможливістю сформувати колегію суддів, що в цілому покращить якість доступу громадян до правосуддя.

Законом внесено зміни до частин 2 статі 31 Кримінального процесуального кодексу України. Цими змінами зменшується кількість кримінальних проваджень, за якими передбачається можливість розгляду колегією суддів, шляхом заміни категорії злочинів: замість злочинів, за які передбачається покарання строком більше десяти років, пропонується передбачити злочини, за які передбачається покарання більше дванадцяти років.

Законом встановлено, що розгляд кримінальних проваджень щодо злочинів, за які передбачається покарання строком більше дванадцяти років, проводиться колегією суддів лише за клопотанням обвинуваченого.

Проект Закону зареєстровано за № 2456.

Раніше ми розповідали, що Комітет рекомендував ухвалити у другому читанні законопроект № 2456 про внесення змін до КПК щодо здійснення кримінального провадження в суді першої інстанції колегією суддів.

Також ми розповідали про основні положення зазначеного законопроекту.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області