Рада планує посилити відповідальність за неправдиве повідомлення про мінування

13:55, 4 ноября 2020
Проектом Закону пропонується встановити як додаткове покарання у вигляді конфіскації майна (або без такої) за вчинення злочину, передбаченого статтею 259 Кримінального кодексу.
Рада планує посилити відповідальність за неправдиве повідомлення про мінування
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 4 листопада, прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян». Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Проектом Закону пропонується встановити як додаткове покарання у вигляді конфіскації майна (або без такої) за вчинення злочину, передбаченого статтею 259 Кримінального кодексу, що відповідає загальним вимогам щодо застосування цього виду покарання, установленим статтею 59 КК України.

Проектом частину другу статті 259 КК пропонується викласти в новій редакції, якою встановити посилену кримінальну відповідальність за діяння, передбачені частиною першою цієї статті, якщо об’єктами завідомо неправдивого повідомлення стали критично важливі об’єкти інфраструктури або об’єкти чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, або заклади охорони здоров’я, або заклади освіти (у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої).

Статтю 259 КК також пропонується доповнити приміткою, якою визначається зазначений у частині другій термін «критично важливі об’єкти інфраструктури», що вживається у значенні, визначеному Законом України «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України», - підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, діяльність яких безпосередньо пов’язана з технологічними процесами та/або наданням послуг, що мають велике значення для економіки та промисловості, функціонування суспільства та безпеки населення, виведення з ладу або порушення функціонування яких може справити негативний вплив на стан національної безпеки й оборони України, навколишнього природного середовища, заподіяти майнову шкоду та/або становити загрозу для життя і здоров’я людей.

Проект Закону зареєстровано за № 3911.

Раніше ми детально розповідали про зазначений законопроект.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді