Відповідальність за порушення строку передачі документації на багатоквартирний будинок: Рада зробила перший крок

14:48, 27 января 2021
Прийнято за основу проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законодавчих актів України.
Відповідальність за порушення строку передачі документації на багатоквартирний будинок: Рада зробила перший крок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 27 січня, Верховна Рада прийняла за основу проект Закону № 4086 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за порушення строку передачі документації на багатоквартирний будинок».

Законопроектом пропонується встановити відповідальність за порушення строків передачі документації попереднім балансоутримувачем та/або управителем, головою правління ОСББ, повноваження якого припинилися, посадовими особами попереднього управителя, замовника будівництва, попереднього власника будинку, в якості превентивної міри, спрямованої на попередження правопорушення та прискорення процесу передачі відповідної документації до ОСББ.

Так, пропонується доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею 149-2 та передбачити адміністративну відповідальність за порушення строків передачі технічної та іншої передбаченої законодавством документації на багатоквартирний будинок.

Також проектом пропонується внести зміни до законів України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» та «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» і встановити 30-денний термін передачі документації замовником будівництва або попереднім власником будинку, колишнім балансоутримувачем багатоквартирного будинку або особою, яка здійснювала управління багатоквартирним будинком до створення об’єднання, головою правління об’єднання.  

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада зробила крок щодо захисту боржників при врегулюванні простроченої заборгованості.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська