Рада розглядає законопроекти щодо НАБУ, трансляція

12:40, 21 мая 2021
Нардепи також планують розглянути законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій. Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк оголошує депутатські запити.
Рада розглядає законопроекти щодо НАБУ, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 21 травня, проходить чергове пленарне засідання п’ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання, яке розпочнеться «годиною запитань до уряду» щодо стану виконання урядом Постанови Верховної Ради «Про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз».

Також цього дня планується розглянути проект Постанови «Про звернення Верховної Ради України до Палати представників та Сенату Конгресу Сполучених Штатів Америки 117-го скликання щодо активізації зусиль зі зміцнення енергетичної безпеки України та Європи шляхом загального запровадження санкцій щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2"», № 5520.

Низку законопроектів планується розглянути у першому читанні, зокрема:

- «Про внесення змін до деяких законів України стосовно приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність до вимог Конституції України», № 5459, 5459-1, 5459-2, 5459-3;

- «Про внесення змін до Закону України "Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні" щодо приведення у відповідність із деякими законодавчими актами», №4542;

- «Про внесення змін до Закону України "Про охорону дитинства" щодо забезпечення дієвого механізму надання державної допомоги сім'ям з дітьми», № 3124, 3124-1;

- «Про запобігання, зменшення та контроль забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності», №4167;

- «Про внесення змін до розділу "Прикінцеві та перехідні положення" Кодексу України з процедур банкрутства щодо недопущення негативних економічних наслідків недобросовісного банкрутства підприємств внаслідок військової агресії на сході України», № 5010;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій», №4147, 4147-1.

Також у порядку денному розгляд проектів законів у другому читанні, серед яких:

- «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з прийняттям Закону України "Про розвідку"», № 2415;

- «Про внесення зміни до статті 2 Закону України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю" щодо підвищення дітям з інвалідністю, постраждалим від вибухонебезпечних предметів, розміру державної соціальної допомоги», № 3573.

Окрім того, планується заслухати Звіт Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за 2020 рік.

Також заплановано розгляд низки ратифікаційних законопроектів і постанов щодо встановлення меж та перейменувань населених пунктів.


13:10 Головуючий закрив пленарне засідання.


12:44 Олена Кондратюк повідомила, що протягом цього пленарного тижня народними депутатами було внесено 103 запити, із них до Президента України - 6 депутатських запитів, до органів Верховної Ради – 2, до Кабінету Міністрів – 40, до керівників інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування - 45, до керівників підприємств, установ і організацій, розташованих на території України 10 запитів народних депутатів.

Окрім того, за її словами, з минулих календарних тижнів неоголошеними залишилися 105 депутатських запитів, із яких до Президента України - 3 депутатських запити.

Всього для оголошення внесено 208 депутатських запитів.


12:41 До порядку денного були внесено зміни, згідно з якими народні депутати розглянули у першому читанні проект Закону про Службу військового капеланства №4626.

За результатами голосування законопроект 299 голосами прийнято за основу.


12:40 На доопрацювання 242 голосами направлено проект Закону про запобігання, зменшення та контроль забруднення, що виникає в результаті промислової діяльності №4167.


12:20 Народні депутати 272 голосами прийняли за основу проект Закону про внесення змін до Закону України "Про охорону дитинства" щодо забезпечення дієвого механізму надання державної допомоги сім'ям з дітьми №3124.


12:14 За основу 305 голосами прийнято за основу проект Закону про внесення змін до Закону України "Про театри і театральну справу" щодо створення додаткових умов для забезпечення професійного розвитку творчих працівників театрів №5205.


12:11 У другому читанні та в цілому прийнято проект Закону про внесення зміни до статті 2 Закону України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю" щодо підвищення дітям з інвалідністю, постраждалим від вибухонебезпечних предметів, розміру державної соціальної допомоги №3573.


12:09 Верховна Рада 301 голосом прийняла за основу проект Закону про внесення змін до Закону України "Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні" щодо приведення у відповідність із деякими законодавчими актами №4542.


12:05 За результатами голосування законопроект 288 голосами прийнято за основу.


11:59 Народні депутати розглянули у першому читанні чотири законопроекти про внесення змін до деяких законів України стосовно приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність до вимог Конституції України за №№5459, 5459-1, 5459-2, 5459-3.

Законопроекти доповіли народні депутати Давид Арахамія, Григорій Мамка і Олександр Ткаченко.

Голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна доповіла рішення Комітету, який рекомендує прийняти за основу законопроект №5459-1, а решта альтернативних законопроектів відхилити.


11:40 Народні депутати взяли участь в обговоренні проекту Постанови та висловилися на її підтримку.

292 голосами проект Постанови прийнято в цілому.


11:21 До порядку денного включено проект Постанови про Звернення Верховної Ради України до Палати представників та Сенату Конгресу Сполучених Штатів Америки 117-го скликання щодо активізації зусиль зі зміцнення енергетичної безпеки України та Європи шляхом загального запровадження санкцій щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2" №5520.

Народні депутати підтримали застосування процедури ad hoc при розгляді цього питання.

Проект Постанови доповів народний депутат Дмитро Разумков.

Голова Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко доповів рішення Комітету, який рекомендує схвалили Звернення Верховної Ради та прийняти проект Постанови в цілому з урахуванням пропозицій Комітету. 


11:20 257 голосами «за» парламентарії прийняли у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з прийняттям Закону України "Про розвідку" №2415.


11:16 Головуючий повідомив про пропозицію депутатських фракцій і груп про скасування перерви і «Різного.

Народні депутати 257 голосами підтримали пропозицію.


11:02 На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.


10:56 Прем’єр-міністр відповідає на запитання депутатських фракцій і груп і народних депутатів.


10:20 Розпочалася «година запитань до Уряду».


10:08 Головуючий повідомив, що у сесійній залі присутні члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем. За пропозицією депутатських фракцій і груп члени Уряду будуть відповідати на запитання про стан виконання Урядом Постанови Верховної Ради України "Про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз".


10:02 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання.


 

Раніше ми писали, що Рада зробила крок до зміцнення корпоративного управління у банках.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду