«Листи щастя» надсилатимуть не всім водіям: набрав чинності Закон

13:11, 24 мая 2021
Закон скасовує необхідність надсилання порушникам виконаних постанов про адміністративне правопорушення за матеріалами фото-, відеофіксації порушень ПДР.
«Листи щастя» надсилатимуть не всім водіям: набрав чинності Закон
Джерело фото: ukr.media
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

23 травня набув чинності Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов» № 1438-ІХ (законопроект № 5058), який Верховна Рада ухвалила 29 квітня.

Закон скасовує необхідність надсилання порушникам виконаних постанов про адміністративне правопорушення за матеріалами фото-, відеофіксації порушень ПДР. Оригінал постанови надсилається рекомендованим листом лише у разі, якщо штраф не був сплачений протягом 10 днів після її винесення.

На сьогодні більшість автомобілістів сплачувала штрафи за порушення правил дорожнього руху, що зафіксовані в режимі фото- та відеозйомки, через особистий кабінет водія у перші 10 днів після порушення, оскільки в цей період діє 50-відсоткова знижка.

Водночас попередні норми Кодексу України про адміністративні правопорушення зобов’язували надсилати оригінал постанови про притягнення до адмінвідповідальності на пошту порушника, незалежно від погашення ним штрафу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Комітет рекомендував до другого читання законопроект про внесення змін до КУпАП щодо виконаних постанов.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді