Громадам повернули послуги реєстрації актів цивільного стану: закон набрав чинності

08:43, 27 мая 2021
Цей закон забезпечує право громадян на отримання таких базових адміністративних послуг як державна реєстрація народження, шлюбу, смерті.
Громадам повернули послуги реєстрації актів цивільного стану: закон набрав чинності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 27 травня, усім територіальним громадам повернули послуги державної реєстрації актів цивільного стану. Відповідний закон набрав чинності. 26 травня цей закон опублікували у виданні "Голос України".

Закон забезпечує право громадян на отримання таких базових адміністративних послуг, як державна реєстрація народження, шлюбу, смерті.

Внаслідок децентралізаційної реформи мільйонам громадян України був суттєво утруднений доступ до державної реєстрації народження, шлюбу, смерті.

До прийняття документа Верховною Радою міста обласного значення, у тому числі об'єднані й укрупнені територіальні громади, утворені на базі таких міст як шляхом добровільного приєднання, так і на підставі рішень Кабінету Міністрів про затвердження територій тергромад, не мали повноважень у сфері ДРАЦС.

Закон надає територіальним громадам, утвореним на базі міст обласного значення, повноваження по реєстрації народження, шлюбу, смерті.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховна Рада планує дозволити ОТГ розпоряджатися майном ліквідованих комунальних закладів середньої освіти.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України