Закон «Про адміністративну процедуру»: Голова Ради підписав документ

18:23, 22 ноября 2021
Закон передбачає, що людина отримує право знати про всі рішення, які орган влади планує приймати щодо неї, а також давати свої усні чи письмові пояснення.
Закон «Про адміністративну процедуру»: Голова Ради підписав документ
Джерело фото: rada.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук підписав Закон України «Про адміністративну процедуру», який передбачає спрощення отримання громадянами та бізнесом адмінпослуг. Про це повідомляє Секретаріат Голови Верховної Ради України.

«Підписав документ із 22-річною історією — закон України «Про адміністративну процедуру». Його цінність полягає в тому, що кожен українець матиме однакові права під час взаємодії з державою, без зайвої бюрократії, на основі стандартів ЄС», - наголосив Стефанчук.

За його словами, закон передбачає, що людина отримує право знати про всі рішення, які орган влади планує приймати щодо неї, а також давати свої усні чи письмові пояснення. Влада при цьому мотивуватиме свої рішення та повною мірою роз'яснюватиме людям, як ці рішення можна оскаржити.

«Вважаю, що це - важливий крок назустріч громадянам, крок назустріч сервісній державі, крок назустріч ЄС», - зазначив речник.

Як повідомлялося, Рада 16 листопада запровадила адміністративну процедуру: які грошові стягнення та заходи впливу будуть застосовуватися.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Закон про адміністративну процедуру є мірилом рішень і дій адмінорганів в інтересах людини, – суддя ВС Володимир Бевзенко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Telegram канал Sud.ua
Закон о мобилизации: последствия для военнообязанных, что будет с отсрочкой
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду